Pénzügyi siker titkai

Hogyan oldd meg pénzügyi problémáid egyszer s mindenkorra? Pénzügyi tervezés de NEM biztosítás és NEM nyugdíj! http://penzugyiterv.info

Feedek

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Postázza a FeedBurner

    follow me on Twitter

    Utolsó kommentek

    Egyéb

    TopOfBlogs

    Kiyosaki - Gazdag Papa - Cash-Flow

    2008.02.16. 18:58 penzugyes

    Robert T. Kiyosaki - Gazdag Papa, Szegény papa című műve alapmű a pénzügyek terén.

    Alapelveit a Cash-Flow oktatójáték közben is el lehet sajátítani. Ragyogó módszer a játékos, begyakoroltató tanulás. Gyakorlatiasabb, mint csak elolvasni egy könyvet. Kénytelen vagy alkalmazni az alapelveket, így ráérzel az ízére.

    Erről jut eszembe, ugye a régi rendszerben itthon a Gazdálkodj okosan volt pénzügyi oktatójáték, külföldön pedig a Monopoly.
    Gondolhatnánk, hogy hasonló a kettő, de én azt mondom: ég és föld a különbség.
    A földhöz ragadt hazai arra tanít, hogy hogyan legyünk alkalmazottak és érjünk el a csúcsot, ami lakás és autó (mi volt még? kerékpár? vasaló?...).
    A kapitalista verzió ezzel szemben befektetésekről szól. Az ágy, asztal, tévé nem is szerepel benne. Helyette azt vesszük meg, amiből még több pénzünk lesz, amit ismét visszaforgatunk...
    Kispálya-nagypálya.

    Olvastad? Játszottad? Mit gondolsz?

    8 komment Blogtér címlapra vele! Linktér címlapra vele!

    Címkék: személyes pénz befektetés pénzügyek pénzügy kiyosaki

    A bejegyzés trackback címe:

    https://penzugy.blog.hu/api/trackback/id/tr8329838

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Vidi Rita · http://www.viruskommando.hu 2008.02.18. 10:56:37

    Szia Zoli!

    Kicsit bemutathattad volna bővebben a könyvet:)))

    Én olvastam, és bár nem szeretem az ilyen történetbe bújtatott dolgokat (legalábbis ebben elég sok momentum visszaköszönt), de nagyon tetszett, és nagyon szemfelnyitó hatású volt számomra.

    Ha lehet ezt mondani, én pár évvel ezelőttig bezárólag elkövettem minden hibát, amit a pénzzel kapcsolatban el lehet: áruhitel, személyi kölcsön, A-hitel, B-hitel...
    Horribilis telefonszámla, mert egyszerűen csak a mának éltem. Való igaz, ha a "holnapra" gondoltam, már fejgörcsöm lett kapásból (egyedül éltem a gyerkkel).

    Elvarratlan szálak a vagyonmegosztásnál (válás), amik évekkel később köszöntek vissza, mondjuk akkor meg jól sült el, de nem kívánom senkinek a ház feje fölül való elárverezésének rémképét...

    Szóval jókor, jó időben jött a könyv, és már gondolkodtam azon, hogy meg kéne venni a játékot, és a gyerekeimmel játszani!

    Mert az, hogy legyen jó állásod... Na, az egy illúzió... Nincs jó állás és nem érdemes tanulni sem évtizedekig, legalábbis iskolában nem...
    Önképzés, és gyakorlati tapasztalatok, az igen!

    jenko 2008.03.13. 14:42:24

    Én is olvastam a könyvet egyetemista koromban, és érdekesnek találtam. Azóta is keresem az olyan - viszonylag kis (mivel nincs pénzem, anyagi segítségre a családtól nem számíthatok) befektetési lehetőségeket, amelyek termelnek (hitelbe nem merek belevágni). Viszont a nagy probléma, hogy nincs kereslet a kis összegű befektetéssel megvalósítható szolgáltatásokra,termékekre, mivel az embereknek nincs "felesleges" pénze. És nincs bizalom sem a kezdő vállalkozások irányában, vélve, hogy biztosan a rövidtávú haszonra spekulálnak. Ez pedig önmagát gerjesztő folyamat, mert idővel tényleg :-)
    Megoldás lehet még pályázati forrás igénybevétele, amit hazánkban sikerült olyannyira taccsra vágnia a tisztelt NFÜ-nek, hogy a KKV-kat a hátrányos helyzetű régiókban is csak max 30% támogatási aránnyal pénzelik. Ennyit nem ér a vele járó adminisztráció.
    R-GO nem vállalkozásbarát a környezet, tehát itt Kiyosaki törvényeit betartva sem könnyű érvényesülni.

    TillZ · http://www.hatekonysag.hu/blog 2008.03.15. 22:58:44

    Rita: Jogos, bemutatom majd a könyvet is :-)
    A tanulás egy jó kérdés, vannak olyan hülye szabályozások, hogy bizonyos projektekhez nem annyira szakember, mint papír kell... Az élethez meg az kell, amit az iskola kiöl a diákból.

    Jenko: Nem kényeztetik itthon a vállalkozókat, legalábbis az utóbbi 8 évről ez a tapasztalatom.
    Én is nulláról indultam kényszervállalkozással, aztán otthonról melóztam. Itthon vagy találékonyak az emberek, vagy beledöglenek...

    Ha pl. elmész jutalékos értékesítőnek, akkor kereshetsz jó pénzeket. Értékesíteni a saját vállalkozásodban is kell.

    MLM-et ugyan nem szeretem, de komolyan csinálva lehet élni abból is, tőke ahhoz sem kell.

    Tatrai Peti 2008.06.23. 18:12:41

    Kiyosaki konyve hasznos, olvasmanyos es tenyleg nagyon konyhanyelven vezet be a befektetesek vilagaba. Viszont erdemes tovabb olvasni a tobbi konyvet Kiyosakinak, van neki jonehany, melyekben eleg erosen az ingatlanpiac fele tendal. Bar leir nehany egyeb befektetest is, peldaul egy aranybanyaval kapcsolatban, de az egyelore marad az alom kategoria.
    Szoval ingatlanpiac: a konyv alapgondolata zsenialis, viszont a tartalma az nem biztos, hogy interkontinentalis. Erdemes elolvasni a tutifranko.blog.hu-n (azon keresztul talaltam ide) Szasza bejegyzeset, abban nagyon roviden es tomoren benne van a magyar ingatlanpiac.
    De hogy ne menjek messzire, es az amerikai ingatlanpiacnal maradjak, a gyengulo dollar erosen ranyomja a belyeget az itteni piacra, rengeteg csalad futott bele hitelproblemakba, akik nem befektetesi cellal vasaroltak. Szoval az elkovetkezendo nehany evben eleg eros tulkinalat lesz a piacon, es fokeppen azokon a helyeken, ahol spanyolajku a lakossag. Ezt egy nagy tokevel rendelkezo ingatlankereskedo, vagy egy szinten nagy tokevel biro mezei befekteto ki tudja hasznalni, de meg mindig nem vagyok meggyozve, hogy komolyabb tokebefektetes nelkul csodakat lehet csinalni.
    Viszont kerdesem is van, ha jol emlekszem a Bagolyvar kiado adta ki a konyveket, gondolom a jatekot is naluk lehet megvenni. Ezt jol gondolom, vagy sem? Van-e valaki aki mar megvette a jatekot? Ha igen, akkor milyen tapasztalatokat szerzett?

    dr. Viniczay G. Zsolt 2008.07.06. 10:27:45

    Sziasztok!

    Igen, a játékot is a Bagolyvárnál lehet megvenni.

    Kiyosaki modellje elég érdekes Magyarországon.

    Először is 10% önrésszel nem kapsz hitelt. Másodszor a bérleti díjra 25% forrásadó és egymillió Ft felett 14% eho nehezedik.
    Na most, ha számolok akkor egy 2 szobás lakás ma olyan 9 millió Ft. Ha leteszek 3 milliót és felveszek 6 millió hitelt 20 évre, az kb havi 40 000 Ft törlesztő részlet.
    Kiadom 50 000 Ft/hó+ rezsi összegért. Marad 37 500 Ft/hó. Tehát negatív a cashflow.20 év múlva pedig lesz egy 20 éves lakásom.

    Nem túl vonzó.

    Zsolt

    Petrán László 2008.07.25. 17:49:02

    Annyi kérdésem lenne, hogy valaki találkozott-e Kiyosaki-nak: Gazdag papa sikertörténetei ; Gazdag gyerek okos gyerek ; Ki vette el a pénzemet? című könyveivel, amelyeket meg lehetne vásárolni!
    Már nagyon régóta keresem ezeket a könyveket!

    Ha valaki tud eladót, kérem írjon nekem egy e-mailt!

    petran.laszlo@mail.tvnet.hu

    Előre is köszönöm a segítségeket!

    Petrán László
    süti beállítások módosítása