Pénzügyi siker titkai

Hogyan oldd meg pénzügyi problémáid egyszer s mindenkorra? Pénzügyi tervezés de NEM biztosítás és NEM nyugdíj! http://penzugyiterv.info

Feedek

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Postázza a FeedBurner

    follow me on Twitter

    Utolsó kommentek

    Egyéb

    TopOfBlogs

    Majmok válsága

    2008.10.30. 00:22 penzugyes

    Sajnos nem tudom ki a szerzője, de a sztori annyira tanulságos, hogy muszáj leközölnöm. Ha bárki tudja a forrást, az kérem írja be a hozzászólások közé.

    "Egyszer egy faluban megjelent egy férfi, és bejelentette a falusiaknak, hogy majmokat venne, egyenként 10$-ért. A falusiak tudták, hogy vannak majmok a környéken, elindultak az erdőbe és nekiláttak majmokat fogni.

    A férfi több százat vásárolt, 10$-ért darabját, és mivel a majmok száma csökkent, a falusiak is csökkentették erőfeszítéseiket. Eztán a férfi bejelentette, hogy mostantól 15$-ért veszi meg a majmokat. A falusiak újraindították a  vadászatot. De nemsokára a készlet kimerült és a falu lakói visszatértek a dolgukhoz.

    Az ajánlat 20$-ra emelkedett, és a majmok száma olyan alacsonyra csökkent, hogy egyre ritkábban lehetett majmot látni, nemhogy elfogni egyet. Ekkor a férfi bejelentette, hogy mostantól már 50$-t fizet a majmok darabjáért. Ezalatt viszont, mivel a városban akadt dolga, az asszisztense foglalkozott a felvásárlással.

    Mikor a férfi elutazott, az asszisztense összehívta a falusiakat, és azt mondta nekik: „Nézzék ezeket a ketreceket, bennük az összes majommal, amiket ez a férfi megvásárolt maguktól. Eladom ezeket maguknak 35$-ért, és mikor visszajön, maguk eladják neki 50$-ért.”

    A falusiak összegyűjtötték az összes pénzt, ami csak volt nekik – némelyek mindenüket eladták -, és megvették az összes majmot. Eljött az éjjel, és az asszisztens eltűnt. Nem látták többé sem őt, sem a főnökét, csak a mindenfelé rohangászó majmokat.

    Isten hozott a TŐZSDE világában!"

    Te mit gondolsz? Be kellene tenni a kezdő befektetők tananyagába első leckeként?

    1 komment Blogtér címlapra vele! Linktér címlapra vele!

    Címkék: pénz pénzügy tőzsde

    A bejegyzés trackback címe:

    https://penzugy.blog.hu/api/trackback/id/tr38739697

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    DjZoNe · http://djz.hu 2008.10.30. 07:46:18

    Ez nagyon jó gondolatindító a tőzsdéről.
    Az írója pedig "Thejendra BS" néven emlegeti magát.
    süti beállítások módosítása