Pénzügyi siker titkai

Hogyan oldd meg pénzügyi problémáid egyszer s mindenkorra? Pénzügyi tervezés de NEM biztosítás és NEM nyugdíj! http://penzugyiterv.info

Feedek

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Postázza a FeedBurner

    follow me on Twitter

    Utolsó kommentek

    Egyéb

    TopOfBlogs

    Hild örökjáradék, avagy a megtakarításaink felélése

    2007.10.14. 08:50 penzugyes

    Egy nem megalapozott pénzügyi kultúrájú országban sajnos bármit el lehet adni!

    Családban marad? Nem! A banké lesz!
    Ahelyett, hogy a gyerekre, unokára hagynánk a házat, inkább a banknak adjuk és pár év elteltével már el is kopott.

    Aki nem ismerné: A dolog lényege az, hogy a nyugdíjas a saját lakását/házát örökségül a bankra hagyja. Cserébe pedig a lakás/ház értékének egy részét különböző részletekben megkapja. Első részlet egy nagyobb összeg, aztán egy életjáradék élete végéig és választhatóan a végére hagyhat még egy összeget az örökösökre.

    Nem kell nagy ész hozzá, hogy lássuk, a bank által kifizetett összeg várhatóan messze kevesebb lesz, mint az ingatlan értéke. Magyarul áron alul adtuk el.

    De mi a legfőbb gond ezzel?

    Képzeld magad az örökös helyébe!

    Nagyszüleidnek megtetszenek a reklámban bemutatott gondtalan külföldi nyugdíjasok és megragadják a „lehetőséget”. Az első nagyobb összegű kifizetést egy szép új pénznyelőbe autóba teszik. A havi járadékból kétségkívül vmivel jobban élnek, végül az örökös a lakás értékének mondjuk 20%-át és az addigra már több éves autót kapja meg.

    Szerintem tekinthetjük úgy, hogy a fél élet alatt összespórolt lakást pár év alatt eltapsoltuk és az örökös kis híján a nulláról indulhat.

    Te elbuliznád pár év alatt a kéglidet?

    Szerintem az esetek többségében nem kellhet ennyire a pénz. Tény, hogy az árak magasak, a nyugdíjak (és a többség fizetései) alacsonyak, de szerintem jobb, ha elsődleges megoldásként nem a banknak adjuk még azt a keveset is, ami van.

    Ha jó a viszony a családban, akkor ott szóba jöhet egymás segítése. Ha nem, akkor pedig nem az anyagiak a legfőbb probléma.

    Még valami:
    Külföldön nem ezért élnek jól a nyugdíjasok, mint ahogy a reklám sugallja!
    Ott előtakarékosságot folytatnak a nyugdíjra, az erre a célra kitalált hosszú távú befektetésekben. Annak a végén is kérhető örökjáradék, nagyobb kifizetés, és még a ház is megmarad...

    (Az adatok sajnos a weblapjukon már nem találhatók meg, ezért az összegeket egy szórólap alapján emlékezetből írtam.)

    3 komment Blogtér címlapra vele! Linktér címlapra vele!

    Címkék: pénz pénzügyek pénzügy megtakarítás személyes pénzügyek

    A bejegyzés trackback címe:

    https://penzugy.blog.hu/api/trackback/id/tr86195631

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    korog 2007.10.17. 11:07:01

    ez teljesen jó konstrukció az olyan tökkelütött nyugdíjasoknak, akik az mszp-re szavaznak akkor is, ha unokájuk jövőjét cseszik el. hát nem erről szól az élet, nem ez adja meg savát-borsát? basszunk el mindent és basszunk ki mindenkivel, már úgyse élünk sokáig! (és a párt sem a régi már)

    TillZ · http://telefonkoltseg.info 2007.10.25. 00:26:40

    korog: ez sztem nem pártállás kérdése, főleg ilyen párt felhozatal mellett...
    kb. arra szavaznak, akitől kevésbé félnek.

    KENNY 2008.08.31. 16:19:20

    SZERINTEM AZ ILYEN KALIBERŰ DOLGOKNAK MINDIG VAN VALAMI HÁTUL ÜTŐJE!!PERSZE A HILDNEK IS...DE MILYEN VILÁGOT ÉLNÉNK AKKOR HA MINDEN TÖKÉLETES LENNE!??CSAK EGY PICIT A DOLGOK MÖGÉ KELL NÉZNI!ENNYI AZ EGÉSZ!
    süti beállítások módosítása