Pénzügyi siker titkai

Hogyan oldd meg pénzügyi problémáid egyszer s mindenkorra? Pénzügyi tervezés de NEM biztosítás és NEM nyugdíj! http://penzugyiterv.info

Feedek

E-mail értesítő

Írd be az e-mail címed:

Postázza a FeedBurner

    follow me on Twitter

    Utolsó kommentek

    Egyéb

    TopOfBlogs

    Hova szökik a pénz?

    2008.02.21. 00:08 penzugyes

    Pénzügyeink nyomon követése, avagy hogyan üssük bottal a pénzünk nyomát?

    Emlékszel arra, mikor lelkesen írni kezdted a kiadásaidat? Vaskontrollal elszorítottad a pénztárcád kimenő nyílását pénzügyeid szárnyalását remélve... Szinte pórázt tettél minden fillérre.

    Odafigyeltem a kiadásaimra. Bevallom, nemcsak azért, hogy ne felejtsem felírni nap végén a nyilvántartásomba, hanem hogy a nyilvántartásba kerülő adatokból ne kelljen szembesülnöm túl magas elszórt összeggel :-)

    Ha Te is csináltad, emlékszel, napi pár perc volt csak, de aztán egyszer mégis abbamaradt...

    Miért hagytad abba? Mennyi ideig tartottál ki és miért kezdted el?

    Ha volt közben néhány AHHHAAA, vagy a végén megvilágosodás, akkor mi volt az? Mire jöttél rá?

    Várom válaszaitok a hozzászólásokban!

    4 komment Blogtér címlapra vele! Linktér címlapra vele!

    Címkék: pénz pénzügyek pénzügy személyes pénzügyek

    A bejegyzés trackback címe:

    https://penzugy.blog.hu/api/trackback/id/tr51210717

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Kriszta 2008.03.06. 10:50:20

    Én már évek óta írom a kiadásaimat kisebb-nagyobb megszakításokkal.
    Karácsony körüli időszakban kihagyom, mert az ajándékozás, utazás a rokonokhoz, karácsonyi- szilveszteri menü stb... miatt úgyis többet költ az ember, mint egy átlagos hónapban. Ilyenkor megengedem magamnak a lazítást.
    Egyébként nagyon hasznos, és tanulságos vezetni a kiadásokat.
    Legnagyobb meglepetés számomra az volt, hogy mennyit költök:
    -női magazinokra, miket sokszor nincs is időm elolvasni;
    -DVD filmekre, amiket max egyszer nézünk meg;
    -katalógusból vásárolt kozmetikumra (mert most akciós),és utólag derül ki, hogy pl. a parfüm illata nem tetszik.

    A másik meglepetés számomra, hogy mennyivel olcsóbb, ha otthon főz az ember. Ezt valószínűleg mindenki tudja, csak ritkán számol utána az ember.
    A munkahelyemre rendelt ételre pedig azt gondoltam, hogy az 500Ft/adag jó ár. Pedig otthon elkészítve ugyanaz kb. 250-350Ft/adagra jött ki.
    Pl: a bolognai spagetti (jó minősségű tésztából, és alacsony zsírtartalmú húsból) összesen 900Ft, de minimum 4adag lesz belőle.
    És ehhez tartozó fontos tanulság, hogy az olcsóbb alapanyagokból készült ételek viszont drágábbak, mert az nem ízlik a családnak, és kidobjuk, jobb esetben a kutya eszi meg. Akkor inkább kicsit többet költünk a minőségre (még így is olcsóbb, mint a házhozrendelt, vagy gyorséttermi), de nem az ablakon dobjuk ki a pénzt.

    Kriszta 2008.03.06. 11:07:31

    Még egy konyhai dolog jutott eszembe:
    Kevesebbet költünk édességre, ha van otthon sütemény, vagy valami más édes dolog (pl: gyümölcsleves). Régebben a párom ezreket volt képes elkölteni hetente csokira, pillecukorra, jégkrémre.
    Mióta jól működő sütőm van, tizedére csökkent ez az összeg.

    jenko 2008.03.13. 14:07:14

    A pénzszökés nyomonkövetésére excel táblázatot készítettem, gyönyörűen beképletezve, de 2 hétig használtuk. Papíralapon egyszerűbb, egyszerűen arra jobban rááll az ember keze, jobban szem előt van, mint egy ikon az asztalon.
    Tapasztalat annyi, hogy a kis éjjelnappaliban dobunk ki sokat, ami lényegesen drágább, mint egy távolabb lévő, nehezebben megközelíthető hiper. Ha odamennénk, akkor meg benzinre, buszjegyre menne el :-)
    Ja, és a társasági életről is le lehet szokni: kávézó, cukrászda, baráti látogatás. Az ezekről való lemondással félretehető pénz viszont kevés bármilyen értelmes dologra, úgyhogy inkább a pazarlás és sopánkodás...

    lóláb 2008.09.19. 12:39:59

    Táblázat kell, de nem csak a kiadásokat, hanem a bevételeket is be kell jegyezni. Így nem csak azt látod, hogy: úristen, ebben a hónapban 300ezret költöttem, hanem azt, hogy mennyit is kerestél. És ha látod, hogy x forinttal többet költöttél, akkor tudod, hogy a következő hónapban mennyit kell (kéne) megtakarítanod. És akkor mérlegelhetsz, hogy valóban olyan fontos abban a hónapban az új dzseki, tv, stb...
    süti beállítások módosítása